توضیح کلی :
با توجه به این که به عید نوروز نزدیک میشیم لازم دونستم این پست رو ایجاد کنم تا علاوه بر زنده کردن یکی دیگه از خاطرات کودکیمون اطلاعاتی مختصر جهت جلوگیری از مرگ زودهنگام ماهی های قرمز در اختیارتون بذارم.
کاری نداریم که این رسم، یعنی خرید ماهی قرمز و گذاشتن در سفره عید از کجا وارد فرهنگ ما شده چون بهر حال هر آداب و رسومی یه نقطه آغاز و ریشه ای داره. اما اگر جزو اون دسته افرادی هستین که به این رسم پایبندین خواهشا نذارین این ماهی ها بمیرند. چطوری؟!
لطفا ادامه مطلب رو بخونید.
تصویر اصلی :
(تصویر شماره 1)
تصاویر بیشتر :
(تصویر شماره 2)
(تصویر شماره 3)
(تصویر شماره 4)
(تصویر شماره 5)
توضیحات بیشتر :
علل مرگ ماهی قرمز
مهم ترین دلیل مرگ و میر بالای ماهیان قرمز، عدم آشنایی مردم با نحوه نگهداری و مراقبت از ماهی قرمز است. بر خلاف آنچه که تصور می شود بسیاری از مردم کشورمان، اطلاعات شان در مورد این حیوان بسیار مختصر است و بعضا دارای اطلاعاتی غلط هستند.
اینکه این نوع ماهی، مُردنی به حساب می آید، ناشی از این است که مردم روش صحیح نگهداری آن را نمی دانند، وگرنه ماهی قرمز نسبت به دیگر ماهیان تزئینی مقاومت بالایی دارد و در صورت رعایت نکاتی ساده و آسان می تواند سال های زیادی عمر کند.
آشنایی با بیماری های این گونه ماهی ها و روش های پیشگیری و بعضا درمان آن ها می تواند مفید باشد.
بیماری ها سبب بروز رفتار غیر طبیعی در ماهی و همچنین تغییر شکل بدن ماهی می شوند. برخی از عفونت های ناشی از وجود باکتری، قارچ و انگل سبب مرگ و میر در مقیاس بالا در ماهیان می شوند.
در بسیاری مواقع ، عوامل حیاتی آب و تغییرات عمدی یا سهوی ایجاد شده در آن، موجب بروز بیماری در ماهی هاست. غذای مورد استفاده در تغذیه ماهی نیز یکی از عوامل ایجاد بیماری است.
ایجاد بیماری و بروز برخی تغییرات در رفتار ماهی در اثر بروز بیماری، بسیار مشهود است و توجه به آن ها می تواند از مرگ ماهی و یا سرایت بیماری به دیگر ماهیان جلوگیری کند. برای آشنایی با این بیماری ها اینجا را کلیک کنید.
وسعت سطح آب اهمیت بیشترى نسبت به حجم آب دارد، زیرا سبب می شود
تا اکسیژن مورد نیاز ماهى بیشتر در آب حل شود، لذا استفاده از ظروف دهان گشاد می تواند برای طولانی کردن عمر آن ها مؤثر باشد.
رفتارهای غیر طبیعی ماهی
کنترل دقیق محیط زیست ماهی و دقت در برخی رفتارهای ماهی نظیر آمدن ماهی به سطح آب، شنای غیرطبیعی، تنفس سخت، تنفس سریع، باز و بسته کردن مکرر دهان و سرپوش آبششی، عکس العمل نشان ندادن نسبت به محرک خارجی، شنا در سطوح پایین، باقی ماندن ماهی بدون تحرک در کف آب، پرش به دیواره و وارد آوردن ضربه به اشیای داخل ظرف نگهداری ماهی، حرکات سریع باله ها و شنای عمودی همه می توانند دلیلی بر وجود بیماری در ماهی باشند و شما را وادار کنند که با یک دامپزشک، برای نجات جان این حیوان کوچک و دوست داشتنی مشورت کنید.
طول عمر بیشتر در ماهی
ماهى هاى قرمز در درجه حرارت بالاى 25 درجه سانتی گراد آسیبپذیرهستند، حتى تغییرات ناگهانى دما نیز باعث مرگ ماهى مى شود.
وسعت سطح آب اهمیت بیشترى نسبت به حجم آب دارد، زیرا سبب می شود تا اکسیژن مورد نیاز ماهى بیشتر در آب حل شود، لذا استفاده از ظروف دهان گشاد می تواند برای طولانی کردن عمر آن ها مؤثر باشد.
ماهی قرمز در حالت طبیعی می تواند 12 تا 20 سال زندگی کند که متأسفانه به دلیل شرایط بد نگهداری در منزل، عمر بسیار کوتاهی دارد.
توصیه ی آخر
در صورتی که جزو آن گروه افراد هستید که صرفا ماهی قرمز را برای ایام نوروز می خرید و بعدها امکان فراهم کردن شرایط مناسب برای زنده ماندن این حیوان را ندارید، باید با رعایت حقوق حیوانات و برای حمایت از این حیوانات زیبا، با خود عهد کنید که پس از ایام نوروز، آن را در استخر پارک یا حوضی بزرگ بیندازید.
ولی توصیه میشود که این ماهی را به هیچ عنوان در رودخانه رها نکنید، زیرا ماهی قرمز دستپرورده انسان، روی فلسهایش انگل و قارچهایی دارد که برای خودش بیضرر است، ولی ممکن است باعث بیماری ماهیان رودخانه گردد.
(منبع: تبیان)
لینک های مرتبط :
_
کلمات کلیدی : عکس بازار ماهی قرمز در ایران، ماهی قرمز فروشی، فروختن ماهی گلدفیش برای عید نوروز، تجارت ماهی قرمز در ایران، خریدن ماهی قرمز برای سفره عید نوروز، عوض کردن آب ماهی های قرمز، عکس تنگ قدیمی ماهی قرمز، نگهداری از ماهی های قرمز، سنت و رسم ماهی قرمز سر سفره هفت سین، aks bazar mahi ghermez dar iran, mahi ghermez forooshi, forookhtan mahi ghermez baraye eyd norouz, tejarat mahi ghermez dar iran, kharidan mahi haye ghermez baraye sofreye eyd norouz, avaz kardan ab mahi ghermez, aks haye tong ghadimi mahi ghermez, negahdari az mahi ghermez, sonnat va rasm mahi ghermez sar sofre haft sin, Photo goldfish in the market, selling fish, selling fish for Nowruz, the Iranian Red fish trade, to buy fish for the Nowruz table, changing the water goldfish, goldfish old tight shots, keeping goldfish traditions and customs goldfish Haft Seen table